Nalazite se na sajtu RS VREMENSKA PROGNOZA. Na našem sajtu je prikazana prognoza za Srbiju i njene gradove. U Srbiji je počela zima koja je se tek zahuktava.. Nasa vremenska prognoza je dugorocna i pomoćiće Vam da budete inforimsani o prognozi Vremena u svim gradovima Srbije. Vreme se ažurira na svakih par časova. Planirajte bezbedno Vaš dan! Vaš RsVremenskaPrognoza.Com Tim
Prognoza Vremena za Beograd - Vreme u Beogradu
Prognoza vremena Beograd
Potrebno je sačekati da se vremenska prognoza Beograd učita. Hvala na razumevanju!

Vremenska prognoza Beograd

Beograd se nalazi na 116,75 metara nadmorske visine, i to na koordinatama 44 ° 49'14 "severno i 20 ° 27'44" istočno. Istorijsko jezgro Beograda (današnja Beogradska tvrđava) nalazi se na desnoj obali Save. U sastavu Beograda su Novi Beograd i Zemun koji su na levoj obali reke Save, pa time iu srednjoj Evropi. Grad leži na ušću dveju reka, Dunava i Save. Urbana površina grada iznosi 359,92 kvadratnih kilometara. Beograd se nalazi na raskrsnici zapadne i istočne evropske kulture.

Beograd ima umerenu kontinentalnu klimu. Prosečna godišnja temperatura je 11,7 ° C, dok je najtopliji mesec jul, sa prosečnom temperaturom od 22,1 ° C. Ipak, Beograd u proseku ima oko 31 dan u godini sa temperaturom preko 30 ° C, a temperatura prelazi 25 ° C čak 95 dana u godini. Prosečna godišnja količina padavina je oko 700 milimetara. Godišnje, Beograd ima oko 2096 sunčanih sati, sa julom i avgustom kao najsunčaniji, i decembrom i januarom kao najmračnijim danima, sa tek 2-2,3 sunčana sata dnevno.

Na ovom sajtu možete naći uvek aktuelnu vremensku prognozu za Beograd kao i ostale gradove u Srbiji.

Nadamo se da ce Vremenska prognoza Beograd , sa naseg sajta pomoci svima koje zanima kakvo ce vreme biti u Beogradu i okolini. I zapamtite vremenska prognoza Beograd sa rsvremenskaprognoza.com je najtacnija prognoza vremena na internetu :)

| + - | RTL - LTR