Nalazite se na sajtu RS VREMENSKA PROGNOZA. Na našem sajtu je prikazana prognoza za Srbiju i njene gradove. U Srbiji je počela zima koja je se tek zahuktava.. Nasa vremenska prognoza je dugorocna i pomoćiće Vam da budete inforimsani o prognozi Vremena u svim gradovima Srbije. Vreme se ažurira na svakih par časova. Planirajte bezbedno Vaš dan! Vaš RsVremenskaPrognoza.Com Tim

Vremenska prognoza Smederevo

Smederevo se nalazi na 40 ° 39 'severne geografske širine i 20 ° 57' istočne geografske dužine. Nalazi se u severoistočnom delu Republike Srbije, na drugoj po veličini evropskoj reci Dunavu. Od prestonice Beograda udaljen je svega 46 kilometara.

Smederevo ima više stepsko kontinentalnu nego umereno kontinentalnu klimu. Srednja godišnja temperatura u gradu je 11,4 ° C. Srednja januarska temperatura je tek nešto ispod nule (-0,6 ° C), dok julska dostiže prosečnih 21,9 ° C. Tokom prolećnih meseci (mart, april i maj) prosečna temperatura iznosi oko 14 stepeni. Tokom jeseni (septembar, oktobar i novembar) prosečna temperatura je 9,6 stepeni. U Smederevu padne oko 650 mm vodenog taloga godišnje. Najviše je padavina u maju (72 mm) i junu (86 mm) a najmanje u februaru (38 mm).

Na ovom sajtu možete naći uvek aktuelnu vremensku prognozu za Smederevo kao i ostale gradove u Srbiji.

| + - | RTL - LTR