Nalazite se na sajtu RS VREMENSKA PROGNOZA. Na našem sajtu je prikazana prognoza za Srbiju i njene gradove. U Srbiji je počela zima koja je se tek zahuktava.. Nasa vremenska prognoza je dugorocna i pomoćiće Vam da budete inforimsani o prognozi Vremena u svim gradovima Srbije. Vreme se ažurira na svakih par časova. Planirajte bezbedno Vaš dan! Vaš RsVremenskaPrognoza.Com Tim

Vremenska prognoza Zlatibor

Zlatibor ima subalpske klimu. Srednja godišnja temperatura na Zlatiboru iznosi oko 7,5 ° S. Najhladniji mesec je januar, sa prosečnom temperaturom od oko -2,5 ° C, a najtopliji je avgust, sa oko 15 ° C. Prosečna dnevna temperatura na Zlatiboru iznosi oko 18 ° C. Prosečni broj sunčanih sati godišnje je oko 2000.

Padavine na Zlatiboru variraju od mesta do mesta. Prosečna godišnja visina padavina na Palisadu je oko 880 mm, u Ljubišu oko 990 mm, au Čajetini oko 940 mm, dok jugoistočni predjeli imaju nešto više od 1000 mm. Najviše padavina izlučuje u maju i oktobru, dok je najsuvlji mjesec mart Kiše padaju preko cijele godine, grad u toplijim periodima (od maja do septembra), a sneg pada oktobar-maj i zadržava se u proseku oko sto dana, ali se često događa da padne i izvan ovog preioda. Ljetnje padavine su u obliku jakih pljuskova propraćenih grmljavinom i izazivaju eroziju. Magle su retke, posebno na centralnom delu Zlatibora, ai kad se pojave, brzo se gube, jer nema većih kotlina u kojima bi se zadržale. Međutim, često se događa da se oblaci spuste i zahvate planinske vrhove više od 1000 m.

Vlažnost vazduha ima, u proseku, najveću vrednost u 7, a najmanju u 14 sati, i nikad nije manja od 75%.

Najčešći i najbrži vetrovi na Zlatiboru su oni koji dolaze sa jugozapada i severoistoka. Najčešći i najjači u toku cele godine severoistočni vetar, posebno u periodu od oktobra do maja. On u svim godišnjim dobima snižava temperaturu vazduha. Jugozapadni i južni vetrovi obično javljaju od jeseni do proleća i donose relativno tople vazdušne mase, tako da zimi ublažuju hladnoću, a leti povećavaju temperaturu vazduha.

Na ovom sajtu možete naći uvek aktuelnu vremensku prognozu za Zlatibor kao i ostale gradove u Srbiji.

| + - | RTL - LTR